Tag en snak om jeres hverdagsmøder

Der er ingen smarte genveje til bedre møder. Til gengæld kræver det heller ikke lange studier at lave et godt møde. Opskriften er helt enkel: Alle skal forberede sig før et møde. Alle skal deltage i samtalen på mødet. Alle skal følge op. Grundlæggende handler det altså om gode mødevaner, og her er forklaringen på, hvorfor det er så svært: Vaner er svære at ændre. Især når det er en gruppe, der skal forandre samme vaner på samme tid.

Så tag en snak om jeres hverdagsmøder. Mødegangen har udviklet et virksomhedsspil med spillebrikker for hvert mødedilemma. Hver brik har gode spørgsmål og tips fra podcasten Mødegangen. Efter samtalen placeres brikken om en baseline, der hjælper jer til fælles prioritering af, hvad der er vigtigst for jer lige nu. Virksomhedsspillet er et redskab, I kan bruge til at skabe bedre møder sammen. Det koster 1.299 kr. plus moms og forsendelse.

Jeres helt eget landkort

 

 

 

Mens I spiller, bygger I jeres helt eget landkort op. Her er nogle eksempler.

Hvordan spiller man?

I kassen finder I en brik med spille-guideline for grupper. Vi anbefaler, at I placerer baseline-brikken på bordet med siden med tal på opad. Herefter skiftes I til at trække en brik.  Den, der trækker, læser det første spørgsmål, der er markeret med fed og vælger herefter, hvem der skal svare på det. Brikken har mange under-spørgsmål, som kan hjælpe den, der svarer. Når I er færdige med samtalen om emnet, skal I blive enige om, hvor brikken skal placeres. Læg den med billedsiden opad, og hvis det er et emne, I skal have særligt fokus på, så læg det ved nummer 1 på baseline-brikke.  På den måde får I et flot landskab, der viser netop jeres behov for at prioritere indsatser.

Man kan også spille to og to, ved at I på skift trækker en brik og spørger den anden.

Det tager den tid, I har. Vi har hørt om grupper, der bruger 15 minutter på det. Andre en hel formiddag.

Idéer fra andre, der spiller

Kan enhver bare kaste sig ud i det? Ja uanset hvilke organisatorisk niveau, I mødes på, så er brikkerne grundlag for en god snak om jeres samarbejde. Det kræver ikke andet end viljen og ønsket om at investere lidt tid i bedre møder.

Kan det være følsomt at introducere og spille? Det er ikke følsomt at introducere spillet. Der er nemlig ingen krav til dybden af de svar, der skal gives. For de fleste viser det sig, at samtalen bliver bedre og bedre, jo flere gangen spillet spilles.

Hvor mange kan man spille ad gangen? Hvis I er en gruppe, der holder møder sammen jævnligt, bør I alle spille på samme tid. I kommer nemlig til at lave nogle afklaringer og forventningsafstemninger under vejs. Hvis I derimod er mange eller ikke mødes jævnligt, er det helt perfekt, hvis man kun er fem deltagere pr. spil. Vi får løbende input og idéer fra andre, der spiller Mødegangens Virksomhedsspil. Det samler vi her.

Vi tilbyder også workshops

Vil I gerne fordybe jer mere i, hvordan I kan optimere jeres hverdagsmøder?

Mødegangen tilbyder 3 timers workshop med faciliterede samtaler om jeres hverdagsmøder.

I workshoppen dykker vi ned i jeres mødekultur og får udpeget jeres konkrete behov for justeringer. Dertil konkrete tip og værktøjer til at lykkedes med forbedringerne i praksis efter workshoppen. Læs mere her

Sæt X ved workshop nedenfor, og vi kontakter dig for en snak om mulighederne.

 

 

Mødegangens Workshop har transformeret vores teams mødekultur. Deres undervisning har forbedret vores mødeledelse og deltagelse markant.

Nu har vi et fælles sprog, øget engagement og forbedret effektivitet i alle vores møder.

Mette Wienberg
HR Manager
GLS Denmark A/S

Rul til toppen